Beste 3-in-1 kinderwagens in 2024 – Allround, Budget en Veiligste

Foto van auteur
Laatste update op

Een goede kinderwagen is onmisbaar op een baby uitzetlijst. In dit artikel vind je de beste 3-in-1 kinderwagens van 2024. Bekijk de vergelijking van 20+ kinderwagens en sorteer op prijs, offroad kwaliteiten, veiligheid en nog meer belangrijke kenmerken. Zo weet je zeker dat je een kinderwagen koopt die past bij jouw wensen en die van je baby.

Top 3 – Beste kinderwagens van 2024

Budget

 • Betaalbare 3-in-1 kinderwagen
 • Goede scores qua veiligheid

Allround

 • Goede ergonomische kinderwagen
 • Hoge score voor de veiligheid

Veiligste – ONze Keus

 • Veel zitcomfort voor het kindje
 • Beste scores voor veiligheid

Wat is een 3-in-1 kinderwagen?

Een 3-in-1 kinderwagen is een veelzijdige en multifunctionele kinderwagen. Ze zijn speciaal ontworpen om mee te groeien met de behoeften van ouders en hun baby. Een 3-in-1 bestaat doorgaans uit de onderstaande onderdelen.

Bij de aanschaf van een 3-in-1 kinderwagen hoef je niet direct alles te kopen. Zo kun je ervoor kiezen te starten met enkel de reiswieg en gaandeweg jouw baby groter wordt, een peuterzitje aan te schaffen.

 • Het frame van de kinderwagen – Dit is de basis van jouw 3-in-1 kinderwagen. Op het frame plaats je de reiswieg, het peuterzitje of de autostoel. Let bij het kopen van jouw kinderwagen goed op of het frame lekker stevig is, maar bijvoorbeeld ook of het makkelijk in te klappen is.
 • Een reiswieg en/of peuterzitje – Bij de aanschaf van jouw 3-in-1 kinderwagen ontvang je een reiswieg en/of peuterzitje. Deze kun je op het frame van de kinderwagen vastklikken.
 • Een autostoeltje – Om jouw 3-in-1 kinderwagen compleet te maken, heb je ook een autozitje nodig. Deze kun je op het frame van de kinderwagen vastklikken en uiteraard in de auto gebruiken. Vaak krijg je adaptersets bij de kinderwagen, die ervoor zorgen dat je kunt kiezen uit verschillende autostoeltjes.

Vergelijk de beste 3-in-1 kinderwagens in 2024

In de onderstaande tabel vind je belangrijke kenmerken van 3-in-1 kinderwagens. Zo kun je snel en gemakkelijk vergelijken welke combiwagen het beste bij jou past. De scores zijn o.a. gebaseerd op testresultaten van de Consumentenbond. Bekijk onder de tabel mijn top 3 kinderwagens die je kunt ombouwen.

Babvraag.nl aanrader
Budget optie
sorteer op advies sorteer op prijs
Of klik op de kolom labels hieronder om te sorteren
Swipe links en rechts voor alle data
meer info (klik)
Mijn advies
Richtprijs in euro
Compacte kinderwagen
Inclusief reiswieg
Verstelbare duwstang
Ergonomie (voor kind)
In- en uitklappen
Bediening van rem
Offroad kwaliteiten
Bekleding wassen
Boodschappenmand
Gebruik autostoeltje
Veiligheid
Nuna Mixx Next TOP 750 NEE JA JA goed matig goed goed goed goed matig goed
Nuna Triv Next 750 JA NEE JA matig goed goed goed goed goed matig matig
Easywalker Jimmey 720 NEE NEE JA matig slecht goed goed goed goed matig matig
Joie Finiti 430 NEE NEE JA matig goed goed goed goed goed goed goed
Maxi-Cosi Adorra 2 330 NEE NEE JA matig matig goed goed goed goed goed matig
UPPAbaby Cruz V2 750 NEE NEE JA slecht goed goed goed goed goed goed goed
Cybex Talos S Lux 600 NEE JA JA matig matig goed goed goed goed goed matig
ABC Design Samba 650 NEE JA JA goed matig goed goed matig matig matig matig
Maxi-Cosi Street Plus TOP 400 NEE JA JA matig matig goed goed matig goed matig goed
Nuna Demi Grow 900 NEE NEE JA slecht goed goed goed matig goed matig goed
Stokke Xplory X 1100 NEE NEE JA slecht matig goed matig slecht slecht goed goed
Maxi-Cosi Lila XP 800 JA JA
Thule Sleek 1200 JA NEE JA slecht matig goed goed goed goed goed goed
Cybex Priam 4 850 NEE NEE JA matig slecht goed goed matig matig goed matig
Easywalker Harvey 3 550 NEE NEE JA matig slecht goed goed goed goed goed goed
Bugaboo Fox Cub 820 NEE NEE JA
Bugaboo Fox 5 1300 NEE JA JA matig matig goed goed matig goed goed goed
Joolz Day 5 1300 JA JA
Maxi-Cosi Zelia 3 300 NEE JA JA
Joolz Hub Plus 620 JA NEE JA matig matig goed goed slecht goed goed goed
De informatie in deze tabel is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Mocht je toch een foutje vinden, laat het weten via mijn contact pagina.

Beste allround 3-in-1 kinderwagens

Een goede allround 3-in-1 kinderwagen scoort voldoende of hoger bij alle belangrijke aspecten zoals veelzijdigheid, veiligheid, bruikbaarheid, comfort en ergonomie.

Kan de kinderwagen zich goed aanpassen aan verschillende leeftijden, dan is dat een indicator voor veelzijdigheid. Qua veiligheid wil je dat een kinderwagen beschikt over een 5-punts harnas, een goed remsysteem en een stevig frame.

Naast veelzijdigheid en veiligheid, is de praktische bruikbaarheid van een kinderwagen voor ouders van belang. Denk aan de wendbaarheid, maar ook aan hoe de kinderwagen omgaat met verschillende ondergronden en hoe prettig het opvouwmechanisme werkt.

Comfort en ergonomie voor het kindje hebben ook een aandeel in de score. Denk hierbij aan een goede vering, een gevoerde zitting en verstelbaarheid van het zitje. Ook de algehele bouwkwaliteit van de kinderwagen is van belang. Je wilt ten slotte lang met je kinderwagen kunnen doen.

Beste Allround

Nuna Mixx Next

Nuna Mixx Next

De Nuna Mixx Next wordt door velen gezien als de beste allround 3-in-1 kinderwagen van dit moment. De Consumentenbond heeft deze kinderwagen het predikaat "beste uit de test" gegeven. Met name de all terrain kenmerken, zoals rijden over onverharde wegen, hobbels of ander soort ruw terrein, worden geroemd en zorgen voor een goede score.

 • Goede ergonomische kinderwagen
 • Snel en makkelijk rijklaar te maken
 • Reiswieg is lekker groot
 • Verstelbare duwstang (geschikt voor lange ouders)
 • Verharde en onverharde wegen geen probleem
 • Hoge score voor de veiligheid
 • Zware kinderwagen (13 tot 15kg)

Allround Alternatieven

 • Nuna Triv Next - Eenvoudig in- en uitklappen, prettig compact formaat, goede offroad optie, maar ook geschikt voor in de stad.
 • Easywalker Jimmey - Grote boodschappenmand, goede offroad optie, makkelijke bediening van de remmen, reiswieg snel en gemakkelijk (de)monteren.
 • UPPAbaby Cruz V2 - Veiligheid hoog in het vaandel, zeer grote boodschappenmand, makkelijk in- en uitklappen, goede bediening van de remmen.
 • Cybex Talos S Lux - Uniek ontwerp met zitje en reiswieg in 1, goede offroad optie, prettige bediening van de remmen.

Goedkope 3-in-1 kinderwagens

Een kinderwagen kan je een rib uit het lijf kosten. Het Nibud geeft aan dat ouders gemiddeld rekening moeten houden met 520 euro voor een kinderwagen. Toch zijn er hele goede budget opties te vinden.

Uiteraard is het belangrijk dat er niet beknibbeld wordt op veiligheid, maar wellicht vind jij het minder van belang hoe de kinderwagen eruit ziet. Allerlei toeters en bellen die je bij de duurdere merken tegenkomt, kun je moeiteloos vervangen door een goedkoper alternatief of simpelweg weglaten.

Ook is het van belang goed te bedenken hoe lang je de kinderwagen gaat gebruiken. Wij hebben zelf 10 jaar gedaan (3 kinderen) met onze Joolz uit 2013 bijvoorbeeld. Hoewel deze kinderwagen absoluut niet de goedkoopste optie was, heeft hij het wel al die tijd naar behoren gedaan.

Beste Budget

Joie Finiti

Joie Finiti

De Joie Finiti kinderwagen manoeuvreert soepel op verschillende terreinen. Daarnaast biedt de Finiti de mogelijkheid hem snel met 1 hand op te vouwen en beschikt over een handige magnetische harnas gesp. Het lichtgewicht ontwerp maken hem handig voor ouders die bijvoorbeeld in de stad wonen. De kinderwagen kan daarnaast goed in de kofferbak van een auto worden opgeborgen. De ruime en toegankelijke boodschappenmand met afneembare tas, zorgen voor een goede score qua gebruiksgemak.

 • Betaalbare 3-in-1 kinderwagen
 • Goede scores qua veiligheid
 • Werkt fijn samen met autostoeltje
 • Snel en gemakkelijk in- en uitklappen
 • Prima offroad capaciteiten
 • Aan de grote kant

Budget Alternatieven

 • Maxi-Cosi Street Plus - Babyvraag.nl aanrader, veiligheid hoog in vaandel, manoeuvreren in kleine ruimtes, grote boodschappenmand (10kg).
 • Maxi-Cosi Zelia 3 - Makkelijk combineren met autozitje, grote boodschappenmand, prima optie voor in de stad.
 • Maxi-Cosi Adorra 2 - Reiswieg snel en makkelijk (de)monteren, prima rijeigenschappen op verschillend terrein, makkelijk in- en uitklappen.
 • Easywalker Harvey 3 - Inclusief anti-refluxmatrasje, ruime reiswieg, lichtgewicht optie, eenvoudig in- en uitklapbaar.

Veiligste 3-in-1 kinderwagens

Vooropgesteld, alle kinderwagens in dit artikel zijn veilig te gebruiken, maar er zijn wel verschillen. Zo kan het voorkomen dat de ene kinderwagen beter is uitgedacht dan de ander, wat de veiligheid ten goede komt.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kleine onderdelen die kunnen losraken en die jouw baby vervolgens kan inslikken. En hoe goed werken de remmen eigenlijk of zijn er loshangende onderdelen waar jouw kleine verstrikt in kan raken?

Uiteraard is de stabiliteit van een kinderwagen erg belangrijk. Je wilt niet dat de kinderwagen zomaar omvalt als jouw bewegelijke klauteraar tijdens een onbewaakt moment besloten heeft uit de kinderwagen te klimmen.

Kortom, genoeg veiligheidsaspecten die de ene kinderwagen net wat veiliger kunnen maken dan een ander.

Onze Keus

Bugaboo Fox 5

Bugaboo Fox 5

De Bugaboo Fox 5 maakt vooral indruk met zijn veelzijdigheid. Hij zorgt voor soepele ritten op verschillende terreinen, blinkt uit op zowel verharde als onverharde wegen en kan bijvoorbeeld moeiteloos met los zand omgaan. De Bugaboo Fox 5 kan ook prima navigeren in krappe ruimtes. Daarnaast wordt hij geprezen voor dagelijks gebruik, vooral vanwege de ruime en comfortabele reiswieg.

 • Slaagt makkelijk voor alle veiligheidstests
 • Makkelijke bediening van de remmen
 • Goede offroad capaciteiten
 • Grote boodschappenmand (10 tot 12 kg)
 • Veel zitcomfort voor het kindje
 • Zware kinderwagen (12 tot 13 kg)
 • Ergonomie van zitje kan beter
 • Niet heel compact

Veilige Alternatieven

 • Nuna Mixx Next - De Nuna Mixx Next is natuurlijk al genoemd als beste allround kinderwagen, maar hij mag ook zeker niet ontbreken op het lijstje van meest veilige kinderwagens.
 • Joie Finiti - De Joie Finiti heb je al gezien als beste budget kinderwagen, maar ook op het lijstje veilige kinderwagens hoort deze zeker thuis. Zo zie je maar dat veiligheid en budget prima samen kunnen gaan.
 • UPPAbaby Cruz V2 - De UPPAbaby Cruz V2 is een zeer goede optie als je een veilige kinderwagen zoekt. Daarnaast is hij makkelijk in- en uit te klappen, en is de reiswieg makkelijk te (de)monteren.
 • Maxi-Cosi Street Plus - Deze tweede budget kinderwagen in de lijst van veilige kinderwagens, laat zien dat de meeste producenten gelukkig niet op veiligheid beknibbelen.
 • Joolz Hub Plus - De veiligheidsproblemen van de Joolz Hub Plus (2021) zijn in deze nieuwe versie (2022) gelukkig goed aangepakt. Hierdoor staat hij direct op de lijst met veiligste kinderwagens.
 • Thule Sleek - De Thule sleek is een fijne compacte kinderwagen. Daarnaast is hij ook erg veilig. Aan de ergonomie van het zitje valt echter nog wel wat te verbeteren.
 • Stokke Xplory X - Hoewel de Stokke Xplory X het een en ander mankeert op het gebied van de bruikbaarheid, is het zeker een veilige kinderwagen.

De Nuna Mixx Next wordt door velen gezien als de beste allround 3-in-1 kinderwagen van dit moment. De Consumentenbond heeft deze kinderwagen het predikaat "beste uit de test" gegeven. Met name de all terrain kenmerken, zoals rijden over onverharde wegen, hobbels of ander soort ruw terrein, worden geroemd en zorgen voor een goede score.

 • Goede ergonomische kinderwagen
 • Snel en makkelijk rijklaar te maken
 • Reiswieg is lekker groot
 • Verstelbare duwstang (geschikt voor lange ouders)
 • Verharde en onverharde wegen geen probleem
 • Hoge score voor de veiligheid
 • Zware kinderwagen (13 tot 15kg)

De Joie Finiti kinderwagen manoeuvreert soepel op verschillende terreinen. Daarnaast biedt de Finiti de mogelijkheid hem snel met 1 hand op te vouwen en beschikt over een handige magnetische harnas gesp. Het lichtgewicht ontwerp maken hem handig voor ouders die bijvoorbeeld in de stad wonen. De kinderwagen kan daarnaast goed in de kofferbak van een auto worden opgeborgen. De ruime en toegankelijke boodschappenmand met afneembare tas, zorgen voor een goede score qua gebruiksgemak.

 • Betaalbare 3-in-1 kinderwagen
 • Goede scores qua veiligheid
 • Werkt fijn samen met autostoeltje
 • Snel en gemakkelijk in- en uitklappen
 • Prima offroad capaciteiten
 • Aan de grote kant

De Bugaboo Fox 5 maakt vooral indruk met zijn veelzijdigheid. Hij zorgt voor soepele ritten op verschillende terreinen, blinkt uit op zowel verharde als onverharde wegen en kan bijvoorbeeld moeiteloos met los zand omgaan. De Bugaboo Fox 5 kan ook prima navigeren in krappe ruimtes. Daarnaast wordt hij geprezen voor dagelijks gebruik, vooral vanwege de ruime en comfortabele reiswieg.

 • Slaagt makkelijk voor alle veiligheidstests
 • Makkelijke bediening van de remmen
 • Goede offroad capaciteiten
 • Grote boodschappenmand (10 tot 12 kg)
 • Veel zitcomfort voor het kindje
 • Zware kinderwagen (12 tot 13 kg)
 • Ergonomie van zitje kan beter
 • Niet heel compact

Wat kun je nu doen?

 • Deel dit bericht op sociale media
 • Deel jouw ervaring door een reactie achter te laten
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
 • Lees gerelateerde artikelen of bekijk het blog
Babyvraag.nl Nieuwsbrief
Standaard Nieuwsbrief
Maximaal 1x per week leuke tips en nieuwe artikelen. Uitschrijven kan op elk moment.
Foto van auteur

Als vader van drie prachtige dochters, weet ik goed wat er allemaal op je af komt als je voor het eerst papa of mama wordt. Babyvraag.nl is bedoeld om (nieuwe) ouders te helpen hun weg te vinden in het ouderschap.

Deel je mening of stel een vraag